Activitats complementàries

En aquesta pàgina trobareu una descripció general de les Activitats Complementàries. Si voleu, a més a més podeu consultar-ne el seu Calendari.

Sortides

Al llarg del curs es programen tot un seguit de sortides escolars que apropen als nens i nenes a realitats ben diferents a la de l’escola. Realitats que permeten viure experiències d’aprenentatge més motivadores de les que es poden oferir des de l’aula.

Aquestes sortides formen part important del currículum escolar i a les aules se’n fa un treball tant anterior com posterior ; per això remarquem la importància que té, que tots els nens i nenes gaudeixin d’aquest tipus d’activitat.

S’organitzen dos tipus de sortides:

Sortides per l’entorn:

Són excursions pels voltants de Collbató que ens permeten treballar a partir de tots els recursos, tant naturals com socials, que ens ofereix la nostra població. Aquestes sortides no es fan amb transport.

Sortides amb transport:

Són excursions fora del nucli urbà. Uns dies abans de la realització de cada sortida els/les tutors/es us faran arribar tota la informació que sigui necessària i un full d’autorització que haureu d’omplir per tal que el vostre fill/a pugui assistir-hi.

La majoria d’aquestes estan principalment relacionades amb el tema general d’escola del curs vigent.

Número de sortides per nivell i per curs escolar:

NIVELL TOTAL PER CURS
P-3 – Tres
P-4 – Tres
P-5 – Dues
PRIMER – Tres
SEGON – Dues
TERCER – Tres
QUART – Dues
CINQUÈ – Tres
SISÈ – Dues

Tot i això, hi ha una sèrie de sortides ja establertes per nivell que es repeteixen any rera any. Aquestes sortides es fan perquè estan relacionades amb el temari del nivell i són adequades a l’edat.

Colònies

L’Escola La Salut està fermament compromesa amb l’activitat de Colònies perquè:

Les Colònies escolars complementen el treball a l’aula i ofereixen una oportunitat única per treballar la convivència i la dinàmica de relació .

A l’igual que les sortides, les colònies formen part important del currículum escolar.

A les aules se’n fa un treball tant anterior com posterior; per això remarquem la importància que té que tots els nens i nenes gaudeixin d’aquest tipus d’activitat.

Cada curs escolar s’organitzen colònies de tres dies (dues nits) pels nivells de final de cicle: P-5, Segon, Quart i Sisè.

El número de sortides de cada nivell està en relació amb les Colònies. És a dir, aquells nivells que van de Colònies faran dues sortides amb transport al llarg del curs escolar, i aquells que no van de Colònies, faran tres sortides amb transport al llarg del curs.

Piscina

Durant el curs escolar els/les alumnes de P-4 i Primer, fan 10 sessions de Piscina en horari lectiu a la piscina coberta d’Esparreguera. Els cursos de Tercer i Cinquè fan 5 sessions a la piscina de Collbató durant la segona o tercera setmana de juny.

Jornades festives

A l’escola s’organitzen diferents jornades festives al llarg del curs. Aquestes celebracions van lligades a la programació general d’escola i poden variar d’un curs a l’altre.

En definitiva, es tracta tant de treballar diferents aspectes de la nostra cultura i tradicions (Castanyada, Nadal, Sant Jordi, etc), com d’afavorir diades festives pròpies del nostre centre: Jornades Culturals, Dia de Portes Obertes…

El Dia de Portes Obertes és la diada en què l’escola obre les portes a tothom per tal de mostrar el treball diari que es duu a terme a les aules i compartir amb totes les famílies un dia especial de caire festiu.

Festes tradicionals de celebració interna:

FESTA MES

TRIMESTRE

– Castanyada Octubre Primer trimestre
– Nadal Desembre Primer trimestre
– Cicle Quaresma Febrer Segon trimestre

 Festes pròpies del centre obertes a les famílies:

FESTA

MES

TRIMESTRE
– Santa Cecília Novembre Primer trimestre
– Jornada de portes obertes Unes setmanes abans de les dates de Pre-inscripcions Segon trimestre
– Sant Jordi Abril Tercer trimestre
– Comiat de sisè Juny Tercer trimestre
– Jocs florals Abril Tercer trimestre
– Jornades culturals (cada 2 anys) Març- abril – maig Segon trimestre