Inici de les classes del curs 2014-15

Benvolgudes famílies: l’equip de mestres de l’Escola La Salut us dóna la benvinguda al nou curs escolar 2014-15.

Aprofitem l’ocasió per compartir amb vosaltres les recomanacions que l’Ajuntament ens ha enviat, relacionades amb els accessos a la nostra escola durant els dies 15 i 17 de setembre:

Benvolguts/des:

Volem informar-vos que arrel de les diferents activitats programades per la Festa Major, els dies 15 i 17 de setembre el trànsit per l’Avinguda Amadeu Vives estarà interromput en dos trams, de tal manera que les famílies que vulguin accedir amb cotxe al centre, ho podran fer pels camins alternatius que us proposem en el plànol adjunt.

Agraïm la vostra col·laboració.

Cordialment, 

Marisa Casanovas Sardà,
Tècnica d’Educació i de Serveis Socials.

Desitgem a tothom que gaudiu d’una bona celebració de Sant Corneli, i…

Ens veiem per l’escola el dilluns, dia 15!!!

Informacions de l’inici de curs 2014-15

estiuApreciades famílies,

Fa unes setmanes que els vostres fills i filles han acabat el curs, i de ben segur que ja estan gaudint d’unes merescudes vacances. Des de l’escola i l’AMPA, hem dedicat aquests dies a tancar el curs 2013-14 i preparar el proper 2014-15.

Algunes de les coses que podreu observar, és que la pàgina web de l’escola comença a incloure informacions referents al proper curs, com per exemple:

Full informatiu sobre l’organització general del proper curs.

● Grups i horaris de l’inici de curs per als/les alumnes de P3.

Llistat de Llibres del curs 14-15, des de P3 fins a Sisè de Primària. També podeu consultar les dades actualitzades del Projecte de Reutilització de Llibres.

● Una presentació de les Activitats Extraescolars i Servei d’Acollida que l’AMPA ha programat per al curs 14-15. En aquest document teniu les condicions generals, agrupacions, preus, horaris, etc. Aquestes informacions estaran publicades permanentment a la secció El Raconet de l’AMPA. En aquesta secció hi trobareu les informacions de l’AMPA que us puguin resultar útils, i que s’aniran actualitzant amb el temps.

● Les dates que actualment coneixem del Calendari Escolar. Aquest calendari s’anirà actualitzant durant els mesos de setembre i octubre, amb les dates de Piscina, sortides, Colònies, Assemblees de classe, etc.

Només ens resta desitjar-vos tant als pares i mares com als/les alumnes, un BON ESTIU. Recordeu que, tot i que el període de vacances és perfecte per jugar, descansar, visitar a la família i descobrir nous indrets… També és important dedicar un temps setmanal als deures d’estiu. D’aquesta manera, la ment dels vostres fills i filles mantindrà “en actiu” tot el que ha treballat durant el curs, i la tornada del setembre no resultarà tan sobtada.

BONES VACANCES, ENS RETROBEM AL SETEMBRE!!!!!

Extraescolars i serveis de l’AMPA, curs 2014-15

extraesc

Us oferim una presentació de les Activitats Extraescolars i Servei d’Acollida que l’AMPA ha programat per al curs 14-15. En aquest document hi ha exposades les condicions generals, agrupacions, horaris, preus, etc. També hi trobareu les dades de contacte de les persones organitzadores.

Totes les activitats s’iniciaran el dia 1 d’octubre, excepte el servei d’Acollida, que començarà el 15 de setembre.

Us adjuntem el document amb l‘imprès d’inscripció a les activitats, que ha de ser entregat a la coordinadora d’extraescolars (de 8:00 a 9:00 pel matí i de 16:30 a 18:00 per la tarda), abans del divendres 26 de setembre. També teniu disponible el full de baixa, en cas que el necessiteu.

Colònies de Segon, a “Can Miqueló”

Les classes de Marc Márquez i de Gaudí (2n) hem anat de colònies a can Miqueló els dies 4, 5 i 6 de juny.

Han estat uns dies “molt espacials” perquè hem conegut a un extraterrestre, en Gu-Gru. L’hem ajudat a trobar la seva nau i a reparar-la, hem conegut els planetes del sistema solar i amb tots els nostres amics i amigues hem fet un munt d’activitats d’aventura, com per exemple: tir amb arc, pujar un arbre escalant, baixar amb coet per una tirolina… Hem fet jocs de nit i balls, polseres…. Hem menjat molt i molt bé i hem begut aigua de l’espai de molts colors.

Han estat uns dies molt divertits i difícils d’oblidar!!!

Actuació de Quart a la Cantània 2014

El dia 26 de maig els/les alumnes de Quart van anar a l’Auditori per participar, juntament amb 800 nens i nenes més, a la Cantània d’enguany, titulada “Rambla Llibertat”. Va ser una experiència inoblidable. Les mestres tutores dels grups i l’especialista de Música volem agrair tot l’esforç per part de tots i totes, per tal que aquest projecte sortís endavant. Hem compartit amb vosaltres 2 petits videos del concert, perquè us en feu una idea.

Cantània és una activitat amb diferents fases d’actuació: sessions de formació amb el professorat, treball d’alumnes i mestres a l’aula i finalment concerts interpretats a l’Auditori per l’alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar, es treballa tant des de l’organització del concert com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte protagonitzat pels/les alumnes que es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots i totes. Aquest any s’ha commemorat el 25è aniversari de Cantània, i és per això que a la part final de l’actuació es va fer una cloenda especial. Si voleu veure algunes imatges del concert, cliqueu en aquest enllaç.

Molt bona feina… Felicitats!

Jocs Florals de Sant Jordi 2014

El passat dia 23 d’abril, l’escola va celebrar els Jocs Florals corresponents a la diada de Sant Jordi 2014. A més a més de fer l’entrega de premis a les persones guanyadores dels Jocs Florals, alguns grups d’alumnes van arrodonir la tarda amb cançons i balls que van fer gaudir a grans i petits.

Podeu recordar aquesta jornada festiva si cliqueu sobre la imatge de la notícia.

 

Nou recull d’activitats de Cinquè A i B

Les mestres de Cinquè A i B “tornen a l’atac”, amb un nou recull d’activitats que els/les alumnes d’aquestes classes han realitzat durant el trimestre. Com podeu observar, aquest cop publiquem experiències molt diverses: relacionades amb el nom de la classe, de Medi Natural, de Medi Social, de Plàstica, sortides…

 

 

L’Escola La Salut “dóna la nota”

Des del Camp d’Aprenentatge Pau Casals s’està duent a terme un projecte on hi participem tots els centres educatius de Catalunya que creiem que la música és un element importantíssim i bàsic per l’educació dels nostres alumnes. El motiu d’aquesta iniciativa és que la LOMCE, l’última llei d’educació aprovada, pretén suprimir l’àrea d’Educació Artística (Música i Plàstica).

La nostra intenció és explicar al món que estimem la música, que és indispensable pel nostre dia a dia, que ens acompanya en molts moments importants de la vida i volem que continuï sent indispensable en l’educació dels nostres infants. I quina millor manera que explicar-ho amb una cançó!

El dia 6 de juny, a les 11 del matí, al gimnàs de l’escola cantarem “Dóna la Nota, Mirall de Pau”.

Degut al poc temps que resta, us demanem la vostra col•laboració cantant amb els vostres fills/es la cançó “Mirall de Pau” composada per l’ocasió, i que podeu escoltar a la pàgina web de l’escola. A més a més del video, també podeu descarregar-vos el fitxer en format MP3 (cliqueu amb botó dret del ratolí sobre aquest enllaç i trieu l’opció “Anomena i desa el contingut”, per desar-lo al vostre ordinador). Des de l’escola es facilitarà la lletra de la cançó i també l’aprendrem.

Gràcies a totes les famílies pel vostre suport envers aquesta iniciativa!!!

Video de les Jornades Culturals 2014

Us presentem el video que els/les alumnes i mestres han elaborat amb motiu de les Jornades Culturals 2014, que vam realitzar el 30 d’abril.

Com podeu veure, durant el curs 2013-14 cada classe ha anat treballant les informacions que feien referència a un personatge català universal. Aquest personatge ha estat el que ha donat el nom a cadascuna de les classes de l’escola. A partir d’aquestes informacions, els/les alumnes han reflectit en un video tot el que han après sobre la personalitat que ha donat nom a la seva classe durant aquest curs.

Esperem que el gaudiu força, tant com l’han gaudit ells mentre el gravaven.

Exposició oral a Segon


Els nens i nenes de 2n estem practicant les tècniques de la comunicació a través de l’exposició oral. Hem aprofitat els continguts de la classificació dels animals i, en petits grups, hem preparat diferents exposicions per tal d’estudiar d’una manera diferent, els conceptes d’aquests aprenentatges.

No ha estat fàcil!!!

Hem hagut de posar-nos d’acord i fer un treball col·laboratiu per equilibrar les nostres aportacions. Aquests són els resultats. Cada exposició va ser realitzada per un grup, que va triar un nom que l’identificava. Aquests són els videos de l’exposició de cada grup:

ACLARIMENTS: els errors de contingut d’aquestes exposicions s’han treballat posteriorment, per tal de corregir dubtes i possibles malentesos.

.

Activitats recents de les classes de Segon

                 

Us informem de dues activitats que fa pocs dies han realitzat els/les alumnes de Segon. A més a més de passar-s’ho “super bé”, han après informacions molt interessants que estan treballant a l’aula:

• Com es fa un deliciós te amb menta (explicació feta per la mare d’una alumna de la classe).

• Visita al CRARC  de Masquefa (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya).

.

Un bon esmorzar

El dijous dia 12 de març els alumnes de 2n varem fer una classe diferent!

L’Àlex ens va explicar la gran importància de fer un bon esmorzar abans de venir a l’escola.

Ara ja sabem que hem de prendre làctics per créixer molt i ser molt forts, també hem de prendre cereals per tenir molta energia i no cansar-nos mai. I, per tenir una bona salut i no refredar-nos, cal que també mengem una mica de fruita.

Aquest va ser un taller que ens va oferir la Diputació de Barcelona des de l’Àrea de Salut Pública i Consum.

Visita de Cinquè al Taller d’Orgues Blancafort

Hem realitzat una visita al taller d’orgues Blancafort a Collbató. En aquest taller es construeixen orgues de manera artesanal.

A Collbató s’hi construeixen orgues des de l’any 1925, quan Silvio Puggina va instal·lar-hi un taller sota el mecenatge de Joan Rogent. L’any 1963 l’activitat va passar a mans del mestre orguener Gabriel Blancafort i actualment és el seu fill, Albert Blancafort qui exerceix com a mestre. El Taller ha construït i restaurat més de 150 instruments, molts d’ells de gran renom, d’entre els més recents l’Orgue de l’Auditori de Tenerife, el de la Basílica de Montserrat i el de la Sagrada Família.

Els mitjans de comunicació

Aquest trimestre, a 2n, hem treballat els mitjans de comunicació. Dins del mitjans de comunicació personal, la carta ha estat el contingut més vivencial per nosaltres, ja que hem pogut conèixer l’estructura d’una carta amb totes les seves parts:

• Encapçalament.

• Cos de la carta.

• Comiat i signatura.

A més a més, hem inclòs els elements complementaris com el sobre, el segell i l’adreça del destinatari i el remitent.

Un cop fet tot això, hem redactat una carta a un company/a de la classe del costat. Ha estat tota una experiència i ara toca esperar…….

A veure si el carter ens duu  la bona nova  ben aviat!!

Preinscripció i Matriculació per al proper curs

InscripcioUs presentem les dades sobre la Preinscripció i Matriculació de nous alumnes per al curs 2014-15. Per a dur-la a terme, se segueix un procediment que us detallem tot seguit: quins tràmits s’han de realitzar i les dates de cadascun d’ells.

____Seqüència dels tràmits a realitzar ______Data_______
Presentació de sol.licituds De l’11 al 21 de març
Publicació de les Llistes amb el barem 1 d’abril
Sorteig 2 d’abril
Període de reclamacions Del 2 al 4 d’abril
Resolució de les reclamacions 7 d’abril
Publicació de les Llistes amb el barem, un cop resoltes les reclamacions 10 d’abril
Publicació de l’oferta definitiva 6 de maig
Publicació de les llistes d’admesos 15 de maig
Període de Matriculació Del 10 al 13 de Juny

Horari de Preinscripció:

PRESENTACIÓ DE LA SOL·LICITUD I DOCUMENTACIÓ PER A FER LA PREINSCRIPCIÓ A

L’ESCOLA LA SALUT

     DIA HORARI
_DILLUNS, DIJOUS i DIVENDRES   De les 13:00 a les 14:00
_DIMARTS I DIMECRES   De les 15:00 a les 16:00

 

En aquest document PDF teniu un llistat de la documentació que haureu de portar el dia de la pre-inscripció, juntament amb les dates i horaris que veieu en la graella superior. També posem a la vostra disposició el que nosaltres anomenem “Libret de Preinscripció“, que vol ser un document de benvinguda a les noves famílies on descrivim les característiques de la nostra escola i la manera com treballem.

Us recordem que aquestes Preinscripcions i Matriculacions només les han de formalitzar les famílies que sol.licitin plaça nova en el centre. Els/les alumnes que ja estan matriculats de cursos anteriors, no cal que realitzin aquests tràmits.

Atenció: Aquelles famílies que necessitin realitzar preinscripcions fora de termini (més tard del 21 de març), han de dirigir-se a l’Oficina Municipal d’Escolarització, ubicada a l’Ajuntament de Collbató.