Plàstica en anglès a Quart, Cinquè i Sisè

Com ja es va comentar a inici de curs, aquest any hem començat un nou projecte: fer la plàstica de les classes de Quart, Cinquè i Sisè, en anglès.

Les activitats que es porten a terme tenen relació amb la pintura, el dibuix, manipulació de materials… Les explicacions es fan amb material molt visual, com ara la pissarra digital i exemples fets per la mestra.

Després d’uns mesos, a les fotografies podeu veure algunes de les activitats realitzades a l’aula. Cliqueu a la imatge de la notícia per veure les diferents activitats realitzades.

Festa de Carnestoltes a Educació Infantil

El passat divendres 13 de febrer, al pati d’E.I., vam celebrar la festa de carnaval cantant i ballant cançons. Aquest any ens les mares i pares ens van fer unes disfresses molt originals: de carilló, piano, trombó i guitarra.

Nosaltres els ho vam agrair cantant i ballant les següents cançons: P-3 “És l’hora de fer música”, P-4 “Tot sona!”, P-5A “Els instruments”, P-5B “Som molta colla”. Aquestes cançons estan relacionades amb el tema d’escola: DONEM LA NOTA. Volem agraïr la participació de les famílies en l’elaboració de les disfresses i en la participació de la festa.

Fotos de l’escola i cedides per les pares i mares: Emilia Cervera, Cristina Martínez, Gina Méndez i David Pino.

Infermeres titulades expliquen l’aparell circulatori a Cinquè

El dia 10 de novembre van venir unes mares que són infermeres, a explicar-nos l’aparell circulatori amb una presentació multimèdia.

Al final de l’explicació, vàrem provar diferents estris relacionats amb l’aparell circulatori, per exemple:

Fonendo, que serveix per sentir el batecs del cor, i com respirem.

Saturador d’oxigen, que serveix per mesurar l’oxigen de la sang.

Ecògraf, que serveix per escoltar els moviments de la sang dintre de les venes i de les arteries.

Aparell per prendre la tensió, que serveix per a mesurar la tensió arterial.

Volem agrair a aquestes mares que van venir a explicar-nos l’aparell circulatori, el seu esforç i bon humor.

Calendari de preinscripcions per al curs 2015-16

preins

Us presentem les dades sobre la Preinscripció i Matriculació de nous alumnes per al curs 2015-16. Per a dur-la a terme, se segueix un procediment que us detallem tot seguit: quins tràmits s’han de realitzar i les dates de cadascun d’ells.

DATES PER PRESENTAR LA SOL·LICITUD I LA DOCUMENTACIÓ DE PREINSCRIPCIÓ:

De 10 al 17 de març.

Horari:

DIA

HORARI

 DILLUNS, DIJOUS i DIVENDRES  De les 9 :00 a les 10 :00
 DIMARTS  De les 15:00 a les 16:00
 DIMECRES  De les 12:30 a les 13:30

Calendari de tot el procés:

Llistes amb el barem provisional 27 de març
Sorteig 7 d’abril
Període de reclamacions 7 al 9 d’abril
Resolució de les reclamacions 10 d’abril
Llistes amb el barem un cop resoltes les reclamacions 14 d’abril
Publicació de l’oferta definitiva 5 de maig
Publicació de les llistes d’admesos 12 de maig
Període de matriculació 8 al 12 de juny

En aquest document PDF teniu un llistat de la documentació que haureu de portar el dia de la preinscripció. També posem a la vostra disposició el que nosaltres anomenem “Libret de Preinscripció“, que vol ser un document de benvinguda a les noves famílies on descrivim les característiques de la nostra escola i la manera com treballem.

Us recordem que aquestes Preinscripcions i Matriculacions només les han de formalitzar les famílies que sol.licitin plaça nova en el centre. Els/les alumnes que ja estan matriculats de cursos anteriors, no cal que realitzin aquests tràmits.

Si voleu conèixer més informació d’utilitat sobre la nostra escola, podeu consultar les diferents seccions d’aquesta pàgina web.

Propera jornada de Portes Obertes

pobertes2015

Benvolgudes famílies: ens plau informar-vos que el divendres 6 de març, entre les 16:45 i les 18:30, a l’Escola La Salut celebrarem la JORNADA DE PORTES OBERTES per a tota la Comunitat Educativa de Collbató. Així doncs, esteu convidats/des a assistir i a compartir aquesta Jornada al nostre Centre.

També volem comunicar-vos que, per a totes aquelles famílies que encara no sou del nostre centre, el mateix dia a les 15:30, organitzarem una reunió on us parlarem de la línia pedagògica i de l’organització general de l’Escola La Salut. En acabar la xerrada, visitarem les principals instal•lacions del nostre Centre.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu comunicar-vos amb l’Escola al següent telèfon:  937770019.

Si visiteu la nostra pàgina web, hi trobareu molta informació útil de l’escola: funcionament, organització, línia pedagògica, activitats, serveis…

Els centres educatius de Collbató, tancats per la neu

Alerta per nevada

Benvolgudes famílies:

Us informem que a causa de l’estat del temps, els centres escolars de Collbató restaran tancats avui dimecres, 4 de febrer. Per més informació, consulteu la pàgina web de l’Ajuntament: http://www.collbato.cat/

Ma, me, mi… Mozart!

El passat divendres 23 de gener, els nens i nenes de P-5 vam anar a l’Auditori a veure l’obra musical: “Ma, me, mi… Mozart!” Després vam anar al parc de Can Mercadé.

Ens ho vam passar genial!

L’hora del conte de Sisè

El dijous 27 de novembre els alumnes de 6è van explicar un conte a tots els alumnes de l’escola des de P-3 fins a 5è. Van explicar el conte “Jack i la mongetera màgica”.

Va ser molt divertit!

Taller de Carbasses de Halloween a Cinquè

El passat mes de novembre, un grup de pares i mares de les classes de Cinquè van venir a l’escola per fer un taller de carbasses de Halloween. Com podeu veure, s’ho van passar d’allò més be.

Moltes gràcies, papes i mames de Cinquè!!!!

Sortida a l’Auditori de Tercer

Dimecres, 3 de desembre, vam fer la primera sortida del curs!!

Vam anar a l’Auditori de Barcelona, on vam poder gaudir d’un espectacle màgic.

La Banda Municipal de Barcelona ens va  interpretar una selecció de Música Catalana en la seva màxima amplitud. Va ser  un concert en el que vam veure  músics volant, músics amb dues cares o partitures que queien del cel.

Va ser un espectacle fascinant!!

També vam poder gaudir d’un dia de lleure, tot jugant al Parc Torreblanca de San Just Desvern.

Projecte Hort de Tercer

Com cada any  a 3r. ens toca fer de pagesos i pageses.

Gràcies a l’ajuda del Jesús Aguilera, podem conèixer les activitats agràries que es practiquen a l’hort per poder gaudir dels seus fruits.

Durant aquest primer trimestre hem plantat calçots, escaroles i faves;  hem netejat les herbes de l’hort, hem après què vol dir “Permacultura”…

Ja us anirem explicant.

Aquí en teniu la prova!!

Sortida al Liceu de Segon

El dimarts dia 21 d’octubre els nens i nenes de segon vam anar al Gran Teatre del Liceu de Barcelona a veure una magnífica òpera: “La petita flauta màgica de Mozart”, una adaptació feta pels Comediants, dirigida al públic infantil. Ens van agradar les aventures d’en Papageno que ajuda al seu amic, el príncep Tamino, a recuperar la seva estimada princesa Pamina que estava presonera del malvat Sarastro.

Primer va al Museu de l’Enrajolada

AHIR DIJOUS 20 DE NOVEMBRE ELS NENS I NENS DE 1r VAREM ANAR D’EXCURSIÓ AL MUSEU DE L’ENRAJOLADA DE MARTORELL.

VAREM VISITAR UNA CASA MOLT ANTIGA AMB CADIRES VELLETES QUE NO PODÍEM SEURE, TAMBÉ HI HAVIA JOGUINES ANTIGUES.

DESPRÉS VAREM FER UNA RAJOLA MOLT BONICA.

VAREM DINAR I JUGAR AL PARC DE CAN CASES.

 

Felicitació del Nadal 2014

En nom de totes les persones que treballem a l’Escola La Salut… Desitgem que passeu unes BONES FESTES amb les persones que més estimeu.

Ens retrobem el primer dia del proper trimestre, que és el 8 de gener!!!

 

Exposició d’instruments de Santa Cecília, a P-5

El dia 21 de novembre tota l’escola va celebrar Santa Cecília amb uns concerts que van preparar els/les alumnes de Primària.

Aquest curs, els/les alumnes d’Educació Infantil, com que treballem els instruments hem muntat una petita exposició feta amb instruments que tenim a casa. Els nens i nenes de P-5 van classificar els instruments en tres grups: els que es piquen, els que es bufen i els que necessiten cordes per sonar. Quan vam tenir l’exposició muntada tots i totes la vam anar a veure, i ens vam quedar parats d’alguns instruments que hi havien, perquè no els havíem vist mai.

Cliqueu a la fotografia per veure les imatges de l’activitat.