Exposició oral a Segon


Els nens i nenes de 2n estem practicant les tècniques de la comunicació a través de l’exposició oral. Hem aprofitat els continguts de la classificació dels animals i, en petits grups, hem preparat diferents exposicions per tal d’estudiar d’una manera diferent, els conceptes d’aquests aprenentatges.

No ha estat fàcil!!!

Hem hagut de posar-nos d’acord i fer un treball col·laboratiu per equilibrar les nostres aportacions. Aquests són els resultats. Cada exposició va ser realitzada per un grup, que va triar un nom que l’identificava. Aquests són els videos de l’exposició de cada grup:

ACLARIMENTS: els errors de contingut d’aquestes exposicions s’han treballat posteriorment, per tal de corregir dubtes i possibles malentesos.

.

Activitats recents de les classes de Segon

                 

Us informem de dues activitats que fa pocs dies han realitzat els/les alumnes de Segon. A més a més de passar-s’ho “super bé”, han après informacions molt interessants que estan treballant a l’aula:

• Com es fa un deliciós te amb menta (explicació feta per la mare d’una alumna de la classe).

• Visita al CRARC  de Masquefa (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya).

.

Un bon esmorzar

El dijous dia 12 de març els alumnes de 2n varem fer una classe diferent!

L’Àlex ens va explicar la gran importància de fer un bon esmorzar abans de venir a l’escola.

Ara ja sabem que hem de prendre làctics per créixer molt i ser molt forts, també hem de prendre cereals per tenir molta energia i no cansar-nos mai. I, per tenir una bona salut i no refredar-nos, cal que també mengem una mica de fruita.

Aquest va ser un taller que ens va oferir la Diputació de Barcelona des de l’Àrea de Salut Pública i Consum.

Visita de Cinquè al Taller d’Orgues Blancafort

Hem realitzat una visita al taller d’orgues Blancafort a Collbató. En aquest taller es construeixen orgues de manera artesanal.

A Collbató s’hi construeixen orgues des de l’any 1925, quan Silvio Puggina va instal·lar-hi un taller sota el mecenatge de Joan Rogent. L’any 1963 l’activitat va passar a mans del mestre orguener Gabriel Blancafort i actualment és el seu fill, Albert Blancafort qui exerceix com a mestre. El Taller ha construït i restaurat més de 150 instruments, molts d’ells de gran renom, d’entre els més recents l’Orgue de l’Auditori de Tenerife, el de la Basílica de Montserrat i el de la Sagrada Família.

Els mitjans de comunicació

Aquest trimestre, a 2n, hem treballat els mitjans de comunicació. Dins del mitjans de comunicació personal, la carta ha estat el contingut més vivencial per nosaltres, ja que hem pogut conèixer l’estructura d’una carta amb totes les seves parts:

• Encapçalament.

• Cos de la carta.

• Comiat i signatura.

A més a més, hem inclòs els elements complementaris com el sobre, el segell i l’adreça del destinatari i el remitent.

Un cop fet tot això, hem redactat una carta a un company/a de la classe del costat. Ha estat tota una experiència i ara toca esperar…….

A veure si el carter ens duu  la bona nova  ben aviat!!

Preinscripció i Matriculació per al proper curs

InscripcioUs presentem les dades sobre la Preinscripció i Matriculació de nous alumnes per al curs 2014-15. Per a dur-la a terme, se segueix un procediment que us detallem tot seguit: quins tràmits s’han de realitzar i les dates de cadascun d’ells.

____Seqüència dels tràmits a realitzar ______Data_______
Presentació de sol.licituds De l’11 al 21 de març
Publicació de les Llistes amb el barem 1 d’abril
Sorteig 2 d’abril
Període de reclamacions Del 2 al 4 d’abril
Resolució de les reclamacions 7 d’abril
Publicació de les Llistes amb el barem, un cop resoltes les reclamacions 10 d’abril
Publicació de l’oferta definitiva 6 de maig
Publicació de les llistes d’admesos 15 de maig
Període de Matriculació Del 10 al 13 de Juny

Horari de Preinscripció:

PRESENTACIÓ DE LA SOL·LICITUD I DOCUMENTACIÓ PER A FER LA PREINSCRIPCIÓ A

L’ESCOLA LA SALUT

     DIA HORARI
_DILLUNS, DIJOUS i DIVENDRES   De les 13:00 a les 14:00
_DIMARTS I DIMECRES   De les 15:00 a les 16:00

 

En aquest document PDF teniu un llistat de la documentació que haureu de portar el dia de la pre-inscripció, juntament amb les dates i horaris que veieu en la graella superior. També posem a la vostra disposició el que nosaltres anomenem “Libret de Preinscripció“, que vol ser un document de benvinguda a les noves famílies on descrivim les característiques de la nostra escola i la manera com treballem.

Us recordem que aquestes Preinscripcions i Matriculacions només les han de formalitzar les famílies que sol.licitin plaça nova en el centre. Els/les alumnes que ja estan matriculats de cursos anteriors, no cal que realitzin aquests tràmits.

Atenció: Aquelles famílies que necessitin realitzar preinscripcions fora de termini (més tard del 21 de març), han de dirigir-se a l’Oficina Municipal d’Escolarització, ubicada a l’Ajuntament de Collbató.

 

Recull d’activitats de Cinquè

En aquesta notícia publiquem un recull de diferents activitats que els/les alumnes de Cinquè han realitzat durant el curs 2013-14. Hi ha quatre experiències relacionades amb l’estudi dels éssers vius i el Medi Natural, i una altra de més lúdica:

Tot i que la realització d’aquestes activitats és de fa uns mesos, ens ha semblat que aquest recull de notícies és una simpàtica mostra d’algunes experiències d’aprenentatge que fem a l’escola.

Actuacions de Nadal

Com que sabem que molts de vosaltres ho estàveu esperant des de fa temps, publiquem les actuacions de Nadal de tots els cursos que van cantar o ballar el darrer dia del primer trimestre.

Som molt conscients que la qualitat del so NO REFLECTEIX EN ABSOLUT ni la bona interpretació dels/les alumnes, ni l’ambient general que hi havia durant la celebració. Tot i això, publiquem aquests videos perquè estem segurs que us encantarà visualitzar-los i fer un somriure mentre cerqueu el vostre fill/a a l’escenari. Cliqueu als enllaços de la part inferior per veure cadascuna de les actuacions:

Informació sobre la Jornada de Portes Obertes

portesobBenvolgudes famílies: ens plau informar-vos que el divendres 21 de febrer de 2014, entre les 16:45 i les 18:30, a l’Escola La Salut celebrarem la JORNADA DE PORTES OBERTES per a tota la Comunitat Educativa de Collbató. Així doncs, esteu convidats/des a assistir i a compartir aquesta Jornada al nostre Centre.

També volem comunicar-vos que, per a totes aquelles famílies que encara no sou del nostre centre, el dijous 13 de març a les 17:00, organitzarem una reunió on us parlarem de la línia pedagògica i de l’organització general de l’Escola La Salut. En acabar la xerrada, visitarem les principals instal•lacions del nostre Centre.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu comunicar-vos amb l’Escola al següent telèfon:  937770019.

En aquesta pàgina web hi trobareu molta informació útil de l’escola: funcionament, organització, línia pedagògica, activitats, serveis…

Us hi esperem!

Resultats de l’enquesta “Activitat de Piscina”

enqpiscinaCom ja sabeu, fa unes setmanes us vam fer arribar una enquesta sobre l’activitat de Piscina que l’escola organitza als cursos de P4, Primer, Tercer i Cinquè. Som conscients que durant el curs 2013-14, no totes les famílies teniu fills/es matriculats en els cursos que realitzen aquesta activitat integrada en el currículum d’Educació Física. Però l’escola ha valorat que els/les alumnes que cursen tota l’Educació Infantil i Primària amb nosaltres, actualment realitzen l’activitat de Piscina en 4 ocasions al llarg de la seva escolaritat. És per això que hem considerat important conèixer l’opinió de tota la Comunitat Educativa sobre aquest tema.

En els fitxers adjunts (disponibles en format PDF i també en Excel), trobareu el buidatge de les dades obtingudes a cada classe i la valoració general per Nivell, Etapa i general de tota l’escola. En aquests documents hi apareixen els comentaris i suggeriments que les famílies ens heu fet arribar. Tot i que els documents són un xic extensos, creiem que val la pena publicar-los tal com estan, per  valorar les opinions que vosaltres mateixos/es ens heu fet arribar.

Tingueu en compte que hem volgut respectar al màxim el redactat que les famílies heu fet en aquestes observacions i suggeriments, per reflectir les idees que cadascú volia transmetre.

Taller de Nadal organitzat per l’AMPA

El dia 10 de desembre del passat any 2013, l’AMPA va organitzar un Taller de manualitats de Nadal, al qual hi van assistir diverses famílies. Van fer unes creacions artístiques ben originals, van riure molt i s’ho van passar molt bé. Podeu veure més imatges de l’activitat si cliqueu sobre la fotografia de la notícia.

l’AMPA vol agrair a les famílies assistents la seva participació, i l’acollida que va tenir aquesta proposta.

Bones festes!!!!

 

En nom de totes les persones que treballem a l’Escola La Salut… Desitgem que passeu unes BONES FESTES amb les persones que més estimeu.

Ens retrobem al gener!!!

Horari escolar i Servei d’Acollida del 20 de desembre

ampanadalBenvolgudes famílies:

Us recordem quin serà l’horari del proper divendres, 20 de desembre, darrer dia de trimestre. L’horari de classes serà des de les 9:00h fins les 13:00h.

El servei de Menjador funcionarà des de les 13:00h fins les 15:30h. Podreu passar a recollir els vostres fills i filles a partir de les 15:00h.

Entre les 15’30 i les 16’30 s’habilitarà un Servei d’Acollida organitzat per l’AMPA, per totes aquelles famílies que no poden venir a recollir els nens abans d’aquest horari. En aquest document teniu totes les condicions del Servei l’Acollida del dia 20.

El Servei d’Acollida de la tarda mantindrà el seu horari habitual.

Plantada d’arbres de les classes de 3r

Divendres passat, el 29 de novembre, els nens i nenes de Tercer vam plantar til•lers al parterre de la pista de futbol… Això sí, amb l’ajuda d’en Jesús, qui ens ensenya i guia per fer les feines de l’hort.

Ens vam dividir en grups i cada grup ens vam fer responsable d’un arbre, com podeu veure a les fotos. Cliqueu a la imatge per veure més imatges de l’activitat…

Ha estat xul•líssim!! Però feia MOLT de fred. Sort dels abrics i les caputxes…

Ara els arbres són molt joves, així que preguem que TOTS (nens i nenes, pares i mares), ELS CUIDEM i TINGUEM CURA perquè creixin SANS i FORTS!!

Sortida de les classes de P5 a Montserrat

El dia 18 de novembre, els alumnes de P-5 vam gaudir d’un dia a Montserrat. Primer vam anar al Museu per veure molts quadres de Joaquim Mir i Ramon Casas. Després al Monestir, a escoltar els escolanets, i fins i tot a posar un ciri a la Mare de Déu. Vam acabar el dia dinant al Mirador.
Hem passat un dia molt agradable i hem après molt sobre els noms de les nostres classes!!