Cicle Mitjà

Notícies de les activitats realitzades per les classes de 3r i 4t.

Els alumnes de 4t, 5è i 6è “li posen molt de teatre” a l’Anglès

Ara que acabem el curs 2016-17, volem aprofitar per fer un breu resum de les activitats que hem realitzat a l’àrea d’Anglès en els cursos de 4t, 5è i 6è. Hem intentat aplicar una metodologia el més lúdica possible i que exigeix la participació activa dels alumnes.

Com tots sabeu, aquest curs el tema d’escola ha estat el teatre, i a l’assignatura d’anglès no hem pogut evitar engrescar-nos i dur a terme algunes obres de teatre.

Des de fa uns anys, a 4t hem continuat amb el projecte “Sharing to Learn”. Amb l’ajuda dels nois i noies de 4t d’ESO, hem pogut treballar per racons. Un dels racons ha consistit en preparar l’obra de teatre de la ‘Cinderella’ i l’hem representat davant dels companys de classe. Sota aquestes línies: El video i les imatges dels assajos de “Cinderella”, a 4t.

A 5è han treballat molt i s’han implicat al màxim per representar el conte ‘The Elves and the Shoemaker’. Alguns grups han aprofitat i han pogut anar a les classes de 4t per poder compartir aquesta activitat amb ells. Sota aquestes línies: El video i les imatges dels assajos de “The Elves and the Shoemaker”, a 5è.

Finalment, els alumnes de 6è han escollit una de les històries del llibre i, per grups, les han pogut treballar per poder-les escenificar davant dels seus companys.

.

Les classes de Tercer visiten l’Ajuntament

El dijous 2 de març els nens i nenes de tercer vam fer una visita a l’Ajuntament de Collbató.
Vam poder fer una passejada per les oficines i els diferents departaments. Vam veure com treballava el personal i vam conèixer alguns dels regidors.
Després ens vam entrevistar amb l’alcalde Miquel Solà i vam assistir a un ple on alguns companys i companyes havien de fer de regidors i defensar dues propostes que havíem portat.
Vam gaudir molt i vam conèixer més a fons aquest espai tan important per al nostre poble.

Sortida de Tercer al CosmoCaixa

El passat dimecres 9 de novembre els alumnes de tercer vam anar al Cosmocaixa de Barcelona.

A medi social hem treballat el tema de La Terra i el Sistema Solar i per això va ser un bon moment per a fer una visita al Planetari i gaudir dels espais que ofereix el museu.

En petits grups vam poder  voltar per les exposicions permanents i pel bosc inundat i experimentar amb les activitats que hi havia al museu.

Ems ho vam passar molt i molt bé!

Xerrada sobre salut bucodental per la doctora Unzeta, a Tercer

El dimarts 25 d’octubre els nens i nenes de tercer vam tenir una classe molt especial amb la Mariona Unzeta, dentista de la Clínica Unzeta d’Esparreguera.

Vam aprendre moltes coses sobre les dents i com tenir-ne cura. Però sobretot ens va quedar clar que com a mínim ens les hem de rentar 3 cops al dia.

Gràcies Mariona!

.

Taller d’alimentació a Tercer

Galeria fotogràfica amb 5 imatges

El passat dijous 13 d’octubre el alumnes de 3r vam fer el taller de l’alimentació on hem aprés moltes coses, sobretot quins aliments hem de prendre per tenir una dieta saludable.
Al taller ens van explicar la piràmide alimentària i la classificació dels aliments.
I ens ha quedat molt clar que per esmorzar correctament hem de prendre sempre LLET, CEREALS I FRUITA!

 

Com hem treballat l’Anglès a Primer, Segon i Tercer

Els nens/es de Primer i Segon han estat fent Plàstica en anglès al llarg de tot el curs. Com a exemple, aquí podeu veure l’activitat de Setmana Santa, “Easter Eggs”, on van posar a prova la seva creativitat per tal d’aconseguir un ou de Pàsqua. Van dissenyar el seu model, també van retallar i enganxar les decoracions com més els va agradar (per suposat, fent servir l’anglès en tot moment). Finalment van fer un pollet, per col·locar-lo sortint del ou. A la següent galeria fotogràfica teniu un petit recull de l’activitat, realitzada a Primer:


Els/les alumnes de Tercer van comptar amb la col·laboració d’unes noies del SE Collbató per fer l’activitat de “Sharing to learn”. Un dia a la setmana realitzaven amb la mestra activitats lúdiques per reforçar i millorar aquesta llengua de manera oral. Al finalitzar aquestes classes, els alumnes van dissenyar i preparar aquestes formes compostes per la unió de tots ells/elles, per a les “language assistants”. Ho van passar molt bé amb elles, i aquestes fotografies són un record d’agraïment per tot el que van aprendre:

Com hem treballat l’Anglès a Quart, Cinquè i Sisè

Ara que acabem el curs 2015-16, aprofitem per fer un breu resum de les activitats que hem realitzat a l’àrea d’Anglès durant aquest període. Des de Primer fins a Sisè estem aplicant una metodologia lúdica i que alhora exigeix la participació activa dels alumnes, per tal que prenguin consciència de la seva implicació personal en el procés d’aprenentatge d’aquest idioma.

A Quart, hem continuat amb el projecte “Sharing to Learn”. Amb l’ajuda dels nois i noies de 4t d’ESO, hem pogut treballar per racons. Un dels racons ha consistit en preparar una de les historietes del llibre per grups, i representar-la davant dels companys. A Cinquè hem acabat el curs estudiant els contes de les unitats del llibre. Durant el trimestre hem aprofitat estones de les sessions d’Anglès per preparar-les per grups i representar-les davant dels alumnes de la classe. A la següent galeria fotogràfica teniu un petit recull de les activitats realitzades a Quart i Cinquè:

A Sisè hem aprofitat alguna sessió d’Anglès per fer racons. Un dels racons ha estat treballar el teatre. Per grups hem treballat les històries de les unitats. Hem aprofitat algunes estones d’anglès per poder-les preparar. A la següent galeria fotogràfica teniu alguns exemples de les activitats realitzades a Sisè:

Les classes de Tercer fan maquetes amb famílies

El mes de març els nens i nenes de 3r vam construir unes maquetes del Paisatge Natural. Els pares que podien, van venir a donar-nos un cop de mà.

La Mar i l’Ana ens van donar a cada grup un tros de fullola per poder construir-ho a sobre. Vam agafar el material necessari de la tutoria. A la maqueta no podíem posar coses que havia desenvolupat l’home, només elements naturals. Per això es diu Paisatge Natural. Per exemple no hi podien haver carreteres, cases…

A cada grup hi havia un o dos adults que sobretot ens donaven idees, ajudaven amb la plastilina o bé ens dibuixaven coses que nosaltres no sabíem dibuixar.

La veritat és que també xerraven molt, com nosaltres…
Les maquetes van quedar molt maques i aquí us les podeu mirar.

(Text redactat per alumnes de Tercer).

Els racons de Matemàtiques de Tercer

Galeria fotogràfica amb 21 imatges.

Us volem explicar com fem els Racons de Matemàtiques. Els Racons de mates els fem en grups de quatre alumnes, dos de 3r A i dos de 3r B. Fem servir les aules de 3r, anglès i informàtica.

Cada racó és diferent: en un treballem les Hores, en un altre el Mini-arco, el Tangram, els Escacs, el Dòmino de les Taules de multiplicar, els Euros…

Un dels racons que ens agrada més és els dels Escacs. Alguns nens i nenes ja hi sabien jugar i els altres en van aprendre amb els companys que en sabien més.

Hi ha dos equips amb 16 peces cada un. Hi ha 8 peons, 2 torres, 2 cavalls, 2 alfils, 1 reina i 1 rei. Cada tipus de peça pot moure’s de manera diferent pel tauler. Comencen sempre les blanques. ’objectiu és matar el rei del contrari i protegir el teu rei. Aquest joc, com molts dels racons de mates, ens serveix per a trobar estratègies, imaginar jugades amb el cap i visualitzar-les i en resum, a aprendre a pensar més.

(Text redactat per alumnes de Tercer).

El reciclatge, explicat amb titelles (Tercer)

Galeria fotogràfica amb 13 imatges.

Un dilluns del mes de desembre van venir a l’escola un noi i una noia científics que feien teatre.

Volien explicar-nos el reciclatge i la contaminació d’aquests últims anys. Ho van fer amb una titella sàvia que era un professor que parlava amb els dos científics.

Vam fer un joc de relleus que tractava d’agafar materials per poder fer objectes de la vida diària. Això ens va servir per adonar-nos que si agafàvem molts materials de la natura, s’acabarien.

Ens van explicar una història sobre un ós del Pol Nord i el què li passava amb el canvi climàtic. També el què passaria a les muntanyes, als rius i als éssers vius si hi havia aquest canvi climàtic.
Vam parlar de què podíem fer per aturar aquest perill i vam trobar coses com anar més amb bicicleta o caminant per no contaminar, fer servir transport públic i compartir transports per desplaçar-nos, utilitzar fons d’energia alternativa.

Va ser una activitat interessant i divertida i amb la que vam aprendre molt.

(Text redactat per alumnes de Tercer).

Sortida de les classes de Tercer a Montserrat

Galeria fotogràfica amb 27 imatgesEl passat dimecres 28 d’octubre els alumnes de tercer A i tercer B vam anar d’excursió a la muntanya de Montserrat.

Vam anar amb autocar per Esparreguera, passant per Olesa fins a l’estació del tren cremallera a Monistrol. Aleshores vam pujar amb el cremallera fins al Monestir de Montserrat i allà vam seguir amb el Funicular fins a Sant Joan. Vam fer una caminada per la muntanya fins arribar de nou al Monestir. Era un camí de pedra i mentre caminàvem les monitores ens explicaven els noms de les roques més grans, com l’Embarassada, el Faraó o l’Elefant… També ens van dir els noms de les plantes i dels animals que hi ha a la muntanya com el falcó. A prop de Sant Miquel hi havia dues basses on els animals bevien aigua.

Quan vam arribar al Monestir vam sentir cantar als Escolans dues cançons i vam veure un tipus de balcó amb la Moreneta.

Ens va fer molt bon temps i ens ho vam passar molt bé. Us recomanem una bona caminada per Montserrat!!!

(Text redactat per nenes i nenes de tercer)

Visita de les classes de Quart al Museu Olímpic

Galeria fotogràfica amb 9 imatgesEl passat dimecres 18 de novembre els alumnes de 4t A i 4t B vam anar d’excursió a Barcelona per fer una visita al museu Olímpic i també a l’estadi Olímpic.

La sortida estava relacionada amb el tema d’escola d’aquest curs “Som Olímpics”. El museu Olímpic i l’estadi Olímpic es troben a la muntanya de Montjuïc de Barcelona.

Un cop dins el museu ens van explicar la història de les Olimpíades, que va ser molt interessant i després vam poder fer la visita lliurement per tots els espais. Vam veure diferents objectes que els esportistes havien donat al museu com per exemple: sabates, samarretes, raquetes de tennis, medalles … I també vam veure una exposició de diferents torxes que s’havien fet servir en altres olimpíades.

Al final de la visita al museu hi havia una zona de joc on es podia practicar salts, escalada i un exercici de reflexos. Per acabar vam veure un vídeo que ensenyava una mica com van ser les olimpíades de Barcelona 92, i ens va agradar molt!

Quan vam acabar la visita al museu ens van acompanyar a l’estadi olímpic i ens van explicar com i perquè es va construir. Sabíeu que és del 1929? També ens van explicar com el van rescatar perquè fos el lloc especial de les olimpíades de Barcelona 92.

Un lloc màgic per a tota la cuitat!

Ens ho vam passar genial! Un dia on l’esport era el protagonista!

Maqueta d’un paisatge natural

Aquest 2n trimestre, els grups de 3r hem après  a distingir diferents tipus de paisatges i els elements que configuren el relleu.

Com a cloenda del tema hem convidat a les famílies que han pogut col•laborar, les quals ens han ajudat a fer  una maqueta on hem representat el paisatge de muntanya, de plana i de costa.

Aquests són els resultats. Han quedat magnífiques!!

Plàstica en anglès a Educació Primària

Com ja es va comentar a inici de curs, aquest any hem començat un nou projecte: fer les classes de Plàstica en anglès, des de Primer fins a Sisè.

Les activitats que es porten a terme tenen relació amb la pintura, el dibuix, la manipulació de materials… Les explicacions es fan amb material molt visual, com ara la pissarra digital i exemples fets per la mestra.

Si cliqueu a la imatge de la notícia podreu veure algunes activitats d’exemple, realitzades a l’aula durant els darrers mesos, fetes pels alumnes de Quart, Cinquè i Sisè.

Sortida a l’Auditori de Tercer

Dimecres, 3 de desembre, vam fer la primera sortida del curs!!

Vam anar a l’Auditori de Barcelona, on vam poder gaudir d’un espectacle màgic.

La Banda Municipal de Barcelona ens va  interpretar una selecció de Música Catalana en la seva màxima amplitud. Va ser  un concert en el que vam veure  músics volant, músics amb dues cares o partitures que queien del cel.

Va ser un espectacle fascinant!!

També vam poder gaudir d’un dia de lleure, tot jugant al Parc Torreblanca de San Just Desvern.